Byggnads a-kassa

Byggnads a-kassa är en fristående del av Svenska Byggnadsarbetarförbundet och har cirka 114 000 medlemmar. För 119 kr/månad kan du genom ett medlemskap i Byggnads a-kassa försäkra din lön om du skulle bli arbetslös. A-kassans målsättning är att ha korta handläggningstider och snabba utbetalningar för dig som blivit arbetslös.

Förutom byggnadsarbetare så passar Byggnads a-kassa även för dig som arbetar inom måleriyrket. Avgiften är samma för samtliga medlemmar oavsett yrke och lön men kan bli lägre om du även är medlem i fackförbundet Byggnads eller Svenska Målareförbundet.

Avgift

119 kr/mån

Gå till Byggnads a-kassa

Byggnads a-kassas ersättning

För att ha rätt till ersättning från Byggnads a-kassa måste du uppfylla grundvillkor, medlemsvillkor och arbetsvillkor. Grundvillkoren består i att du måste vara anmäld hos Arbetsförmedlingen samt stå till arbetsmarknadens förfogande (ha möjlighet att arbeta). Medlemsvillkoren innebär att måste ha varit medlem i Byggnads a-kassa i minst 12 månader och arbetsvillkoren kräver att du måste ha arbetat minst 6 månader (minst 80 timmar per månad) de senaste året innan du blev arbetslös.

Räkna ut ersättning

kr/mån

Teckna inkomstförsäkring för högre ersättning

Företag Max ersättning Max ersättningstid Avgift
Ersättning 48 000 kr/mån Ersättningstid 150 dagar Få offert
Ersättning 68 000 kr/mån Ersättningstid 300 dagar Få offert
Ersättning 80 000 kr/mån Ersättningstid 264 dagar Få offert

Vem kan bli medlem i Byggnads a-kassa?

Medlemskap i Byggnads a-kassa är möjlig för dig som arbetar eller som senaste yrke arbetade inom någon av a-kassans verksamhetsområden. Områden som ingår i a-kassans verksamhetsområden är:

  • El- & energiarbete
  • Fastighet, installation, skötsel
  • Hantverk
  • Industri & produktion
Gå till Byggnads a-kassa
Skriv ett omdöme

Omdömen om Byggnads a-kassa

Sep 27, 2017
"Finns billigare, men ändå bra"
Det finns billigare a-kassor, men annars allt har fungerat bra för mig hittills.
Linnea
Sep 27, 2017
"Smidig hantering"
Blev arbetslös plötsligt och fick snabb hjälp av Byggnads. Min handläggare var trevlig och lyssnade på mina problem, allt fungerade väldigt smidigt.
Stefan

Evelina Grenehed

Skribent

Skriv ditt omdöme
Rubrik
Ditt betyg
Ditt omdöme
Ditt namn
Vänligen fyll i alla fält
Skicka
Stäng rutan