Finans- & försäkringsbranschens a-kassa

Finans- och Försäkringsbranschens Arbetslöshetskassa är en a-kassa tillgänglig för de som är medlemmar i Finansförbundet. Denna får man göra en separat ansökan till när man väl blivit medlem i förbundet.

Det krävs att man är med i en a-kassa för att kunna dra nytta av inkomstförsäkringen som ingår i medlemskapet hos Finansförbundet. Denna täcker löner på upp till 60 000 kronor, och med 120 arbetsdagar som ersättningstid.

Finans- & försäkringsbranschens a-kassas ersättning

För att få ersättning från Finans- och försäkringsbranschens a-kassa bör du först och främst vara medlem. Utöver det behöver du ha arbetat minst 80 timmar i månaden i minst 6 månader året innan du anmäler dig som arbetslös. Din ersättning bestäms sedan av hur mycket du arbetat samt hur länge du varit medlem Finans- och försäkringsbranschens a-kassa.

Räkna ut ersättning

kr/mån

Teckna inkomstförsäkring för högre ersättning

Företag Max ersättning Max ersättningstid Avgift
Ersättning 48 000 kr/mån Ersättningstid 150 dagar Få offert
Ersättning 80 000 kr/mån Ersättningstid 264 dagar Få offert
Ersättning 68 000 kr/mån Ersättningstid 300 dagar Få offert

Vem kan bli medlem i Finans- & försäkringsbranschens a-kassa?

För att bli medlem i Finans- och försäkringsbranschens a-kassa krävs att du arbetar inom a-kassans verksamhetsområde vilket innefattar anställda tjänstemän inom finans- och försäkringsområdet och företagare i egenskap av entreprenörer inom finans- och försäkringsområdet. Med andra ord följande yrkesområde:

Gå till Finans- & försäkringsbranschens a-kassa
Skriv ett omdöme

Omdömen om Finans- & försäkringsbranschens a-kassa

Finans- & försäkringsbranschens a-kassa har inga omdömen än. Om du har någon erfarenhet av Finans- & försäkringsbranschens a-kassa att dela med dig, skriv gärna ett omdöme.

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@a-kassa.se
Skriv ditt omdöme
Rubrik
Ditt betyg
Ditt omdöme
Ditt namn
Vänligen fyll i alla fält
Skicka
Stäng rutan