Finans- & försäkringsbranschens a-kassa

Finans- och Försäkringsbranschens Arbetslöshetskassa är en a-kassa tillgänglig för de som är medlemmar i Finansförbundet. Denna får man göra en separat ansökan till när man väl blivit medlem i förbundet.

Det krävs att man är med i en a-kassa för att kunna dra nytta av inkomstförsäkringen som ingår i medlemskapet hos Finansförbundet. Denna täcker löner på upp till 60 000 kronor, och med 120 arbetsdagar som ersättningstid.

Finans- & försäkringsbranschens a-kassas ersättning

För att få ersättning från Finans- och försäkringsbranschens a-kassa bör du först och främst vara medlem. Utöver det behöver du ha arbetat minst 80 timmar i månaden i minst 6 månader året innan du anmäler dig som arbetslös. Din ersättning bestäms sedan av hur mycket du arbetat samt hur länge du varit medlem Finans- och försäkringsbranschens a-kassa.

Räkna ut ersättning

kr/mån

Teckna inkomstförsäkring för högre ersättning

Företag Max ersättning Max ersättningstid Avgift
Ersättning 48 000 kr/mån Ersättningstid 150 dagar Få offert
Ersättning 68 000 kr/mån Ersättningstid 300 dagar Få offert
Ersättning 80 000 kr/mån Ersättningstid 264 dagar Få offert

Vem kan bli medlem i Finans- & försäkringsbranschens a-kassa?

För att bli medlem i Finans- och försäkringsbranschens a-kassa krävs att du arbetar inom a-kassans verksamhetsområde vilket innefattar anställda tjänstemän inom finans- och försäkringsområdet och företagare i egenskap av entreprenörer inom finans- och försäkringsområdet. Med andra ord följande yrkesområde:

  • Ekonomi, bank, försäkring
Gå till Finans- & försäkringsbranschens a-kassa
Skriv ett omdöme

Omdömen om Finans- & försäkringsbranschens a-kassa

Sep 27, 2017
"Informativ och tydlig hemsida!"
Blev positivt överraskad när jag besökte deras hemsida för att få tag i deras kontaktuppgifter. Det fanns mycket information tillgänglig där, och jag fick svar på min fråga utan att behöva kontakta support.
Victoria
Sep 27, 2017
"Riktigt proffsigt"
Fick snabb hjälp och personen som hjälpte mig verkade ha väldigt bra koll på hur allt skulle skötas med utbetalning och så vidare. Jättenöjd med FFA!
Irene

Evelina Grenehed

Skribent

Skriv ditt omdöme
Rubrik
Ditt betyg
Ditt omdöme
Ditt namn
Vänligen fyll i alla fält
Skicka
Stäng rutan