Hamnarbetarnas a-kassa

Hamnarbetarnas a-kassa är en a-kassa som vänder sig till de som jobbar inom hamn- och stuverinäringen, eller i magasin och godsterminaler. Det är en av landets minsta a-kassor med ett medlemsantal kring 1300 medlemmar.

Hamnarbetarnas A-kassa har sitt huvudkontor i Borås. Avgiften för att vara med i denna a-kassa ligger på 145 kronor i månaden, oavsett om man jobbar eller är arbetslös.

Hamnarbetarnas a-kassas ersättning

För att få ersättning från Hamnarbetarnas a-kassa krävs att du så snart du blivit arbetslös skriver in dig hos arbetsförmedlingen. Ersättning kräver även att du uppfyller två villkor: ett grundvillkor och ett arbetsvillkor. Grundvillkoret säger att du måste vara aktivt arbetssökande samt ha möjlighet att arbeta (stå till arbetsmarknadens förfogande). Arbetsvillkoret kräver att du måste ha arbetat minst 80 timmar i minst 6 månader de senaste året innan du skrev in dig hos arbetsförmedlingen.

Räkna ut ersättning

kr/mån

Teckna inkomstförsäkring för högre ersättning

Företag Max ersättning Max ersättningstid Avgift
Ersättning 48 000 kr/mån Ersättningstid 150 dagar Få offert
Ersättning 68 000 kr/mån Ersättningstid 300 dagar Få offert
Ersättning 80 000 kr/mån Ersättningstid 264 dagar Få offert

Vem kan bli medlem i Hamnarbetarnas a-kassa?

För att bli medlem i Hamnarbetarnas a-kassa gäller att du inte är medlem i någon annan a-kassa. Du bör även arbeta inom något av Hamnarbetareförbundets verksamhetsområden. Arbetar du inte inom följande verksamhetsområde så gäller att din senaste arbetsplats bör ha varit inom området:

  • Sjö & kust
Gå till Hamnarbetarnas a-kassa
Skriv ett omdöme

Omdömen om Hamnarbetarnas a-kassa

Sep 27, 2017
"Närmre relationer än stora a-kassor"
Jag gillar att vi har en a-kassa speciellt riktad till oss som jobbar inom hamnrelaterade verksamheter. När det inte är så många medlemmar känns relationen mellan medlem och förbundet mycket närmre!
Simon
Sep 27, 2017
"Engagerade"
Förbundet och a-kassan är så engagerade och verkar vara en av få a-kassor som verkligen bryr sig om sina medlemmar! Har inte blivit arbetslös än (som tur är) men uppskattar verkligen hur mycket Hamnarbetarnas a-kassa (och förbundet) hjälper till och skapar trygghet!
Roger

Evelina Grenehed

Skribent

Skriv ditt omdöme
Rubrik
Ditt betyg
Ditt omdöme
Ditt namn
Vänligen fyll i alla fält
Skicka
Stäng rutan