Handels a-kassa

Handelsanställdas a-kassa vänder sig till de personer som är medlemmar inom Handels. Själva a-kassan är dock juridiskt fristående från fackförbundet Handels. För att få rätt till deras inkomstförsäkring krävs det att man har varit medlem i både Handels samt i deras a-kassa i minst 12 månader vid tiden för ansökan.

Den som här tjänat minst 25 025 kronor per månad får då en arbetslöshetsersättning vilken motsvarar cirka 80 % av den lön man fick efter skatt. Handels arbetslöshetskassa erbjuder förutom ekonomisk ersättning även stöd i arbetsrelaterade frågor till dig som arbetar och till dig som blivit arbetslös.

Avgift

132 kr/mån

Gå till Handels a-kassa

Handels a-kassas ersättning

Du som blivit arbetslös kan få ersättning från Handels a-kassa. Det första steget till att få ersättning är att du skriver in dig som arbetssökande hos arbetsförmedlingen. Därefter krävs det att du är aktivt arbetssökande för att få ersättning. Du kan som mest få ersättning 5 dagar per vecka. Storleken på ersättningen du får från Handels a-kassa beror på hur mycket du tidigare jobbat samt din tidigare lön. Ett grundkrav är att du arbetat minst 80 timmar i månaden under 6 månader året innan du blev arbetslös.

Räkna ut ersättning

kr/mån

Teckna inkomstförsäkring för högre ersättning

Företag Max ersättning Max ersättningstid Avgift
Ersättning 48 000 kr/mån Ersättningstid 150 dagar Få offert
Ersättning 80 000 kr/mån Ersättningstid 264 dagar Få offert
Ersättning 68 000 kr/mån Ersättningstid 300 dagar Få offert

Vem kan bli medlem i Handels a-kassa?

Precis som andra specialinriktade a-kassor så kräver Handels a-kassa att du måste arbeta inom något av a-kassans verksamhetsområden för att du ska få bli medlem. Du får heller inte vara medlem i en annan a-kassa och du får heller inte ha fyllt 64 år. Arbetare inom följande verksamhetsområden kan bli medlemmar i Handels a-kassa:

Gå till Handels a-kassa
Skriv ett omdöme

Omdömen om Handels a-kassa

Handels a-kassa har inga omdömen än. Om du har någon erfarenhet av Handels a-kassa att dela med dig, skriv gärna ett omdöme.

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@a-kassa.se
Skriv ditt omdöme
Rubrik
Ditt betyg
Ditt omdöme
Ditt namn
Vänligen fyll i alla fält
Skicka
Stäng rutan