IF Metalls a-kassa

IF Metalls a-kassa finns till för de personer som jobbar inom plast-, läkemedels-, byggämnes-, stål-, kemi- och verkstadsindustrin, samt andra liknande branscher.

Medlemsavgiften för IF Metalls a-kassa är 108 kronor i månaden om man även är med i facket, samt 118 kronor i månaden om man bara vill vara med i a-kassan.För att få ersättning krävs det här att man uppfyller vissa krav. Som mest kan man få ersättning i 300 dagar, samt ytterligare 150 om man har barn under 18 år.

ifmetall

Avgift

129 kr/mån

Gå till IF Metalls a-kassa

IF Metalls a-kassas ersättning

Din ersättning från IF Metalls a-kassa beräknas med hjälp av din tidigare lön och arbetstid. För att kunna få ersättning behöver du dock uppfylla vissa krav. Det mest grundläggande kravet är att du är inskriven hos Arbetsförmedlingen och samtidigt aktivt söker efter en ny anställning. Uppfyller du samtliga krav så har du rätt att få ersättning i upp till 300 dagar.

Räkna ut ersättning

kr/mån

Teckna inkomstförsäkring för högre ersättning

Företag Max ersättning Max ersättningstid Avgift
Ersättning 48 000 kr/mån Ersättningstid 150 dagar Få offert
Ersättning 68 000 kr/mån Ersättningstid 300 dagar Få offert
Ersättning 80 000 kr/mån Ersättningstid 264 dagar Få offert

Vem kan bli medlem i IF Metalls a-kassa?

Är du medlem i IF Metalls fackförbund kan du gå via fackförbundet för att få hjälp att bli medlem även i a-kassan. Medlemskap i IF-metalls a-kassa är möjligt för dig som arbetar inom något av följande verksamhetsområden:

 

  • Industri & produktion
Gå till IF Metalls a-kassa
Skriv ett omdöme

Omdömen om IF Metalls a-kassa

Sep 27, 2017
"Bra, men bristande jour"
I allmänhet bra a-kassa! Väldigt synd bara att när man ringde till jouren för hjälp, var kontaktpersonen nonchalant och sa bara att någon skulle återkomma. Ingen hörde av sig..
Pernilla
Sep 27, 2017
"Gå med i IF Metall!"
A-kassan är kanon och hanterade mina utbetalningar utan några problem! Viktigt att alla som kan går med, ju fler desto starkare blir vi!!!
filip

Evelina Grenehed

Skribent

Skriv ditt omdöme
Rubrik
Ditt betyg
Ditt omdöme
Ditt namn
Vänligen fyll i alla fält
Skicka
Stäng rutan