Kommunals a-kassa

Kommunals a-kassa är en av Sveriges allra största a-kassor. Den vänder sig till personer som är anställda inom kommuner, landsting, kyrkor, kommunala och privata bolag, och så vidare.

Denna a-kassa vänder sig alltså till anställda inom en mängd olika branscher, och de har över 500 000 medlemmar landet runt. Både a-kassans huvudkontor och styrelse finns i Stockholm.

Avgift

120 kr/mån

Gå till Kommunals a-kassa

Kommunals a-kassas ersättning

För att få ersättning från Kommunals a-kassa måste du uppfylla vissa villkor. Bland annat måste du aktivt söka arbete via Arbetsförmedlingen och ha möjlighet att arbeta minst 3 dagar eller 17 timmar i veckan. Ersättningen du får baseras på din tidigare lön och arbetstid.

Räkna ut ersättning

kr/mån

Teckna inkomstförsäkring för högre ersättning

Företag Max ersättning Max ersättningstid Avgift
Ersättning 48 000 kr/mån Ersättningstid 150 dagar Få offert
Ersättning 68 000 kr/mån Ersättningstid 300 dagar Få offert
Ersättning 80 000 kr/mån Ersättningstid 264 dagar Få offert

Vem kan bli medlem i Kommunals a-kassa?

Kommunals a-kassa täcker en stor mängd olika verksamhetsområden. Du kan bli medlem oavsett om du arbetar privat eller statligt, kommunalt eller i kyrkan. Även anställda inom naturbruksområdet kan bli medlemmar i Kommunals a-kassa. Följande yrkesområden ingår i Kommunals verksamhetsområden:

  • Administration
  • Kyrka & religion
  • Sjukvård & hälsa
  • Socialt arbete
Gå till Kommunals a-kassa
Skriv ett omdöme

Omdömen om Kommunals a-kassa

Sep 27, 2017
"Svåra att få tag i"
Har haft svårt att få tag i Kommunals flertal gånger utan svar. När man väl fick ett svar var bemödandet rätt otrevligt och det kom bara en massa invändningar. Tråkigt!
Miryam
Sep 27, 2017
"Hört mycket dåligt"
Har hört mycket om Kommunal men det kanske bara är fackförbundet för a-kassan fungerar jättebra. Fick utbetalningar och hjälp att börja jobba igen, jätte skönt att komma tillbaka och jobba efter att varit arbetslös. A-kassan hjälpte till med det!
Suzanne

Evelina Grenehed

Skribent

Skriv ditt omdöme
Rubrik
Ditt betyg
Ditt omdöme
Ditt namn
Vänligen fyll i alla fält
Skicka
Stäng rutan