Lärarnas a-kassa

Lärarnas a-kassa är Sverige största a-kassa för lärare, de som studerar till lärare, eller de som på något annat sätt är anställda inom utbildningsväsendet. Här kostar det 130 kronor i månaden att vara medlem.

Lärarnas a-kassa är fristående men samarbetar med både Förbundet Folkhögskolelärarna och Lärarförbundet. Många som väljer att gå med i Lärarnas a-kassa är även med i ett fackförbund.

Avgift

130 kr/mån

Gå till Lärarnas a-kassa

Lärarnas a-kassas ersättning

Hur mycket ersättning man kan få från Lärarnas a-kassa beräknas utifrån timmar man tidigare arbetat, tidigare inkomst, vilken typ av ersättning man söker, och om man når max-summan (910 kr/dag) eller inte. För att få ersättning från Lärarnas a-kassa krävs att du arbetat minst 6 månader á 80 timmar året innan du blev arbetslös. Du ska även vara anmäld hos Arbetsförmedlingen och aktivt söka efter en ny anställning.

Räkna ut ersättning

kr/mån

Teckna inkomstförsäkring för högre ersättning

Företag Max ersättning Max ersättningstid Avgift
Ersättning 48 000 kr/mån Ersättningstid 150 dagar Få offert
Ersättning 68 000 kr/mån Ersättningstid 300 dagar Få offert
Ersättning 80 000 kr/mån Ersättningstid 264 dagar Få offert

Vem kan bli medlem i Lärarnas a-kassa?

Lärarnas a-kassa välkomnar alla som arbetar eller senast arbetade med någon form av pedagogisk sysselsättning. Detta inkluderar bland annat förskole-, grundskole- och gymnasielärare, fritidspedagoger och lärarassistenter. Även du som studerar inom pedagogik/lärande kan bli medlem. Verksamhetsområden som inkluderas i Lärarnas verksamhetsområden:

  • Skola & utbildning
Gå till Lärarnas a-kassa
Skriv ett omdöme

Omdömen om Lärarnas a-kassa

Sep 27, 2017
"Trygghet!"
Det känns säkert att vara med i Lärarnas. De har erbjudit mig både trygghet och stöd i alla arbets relaterade ärenden.
Emma
Sep 27, 2017
"A-kassan ska alla vara med i"
A-kassan är en rättighet som är viktig att ta del av, tänk på att Sverige är ett av få länder där alla har det så bra med a-kassor. Lärarnas a-kassa är superbra, tydlig hemsida och bra info!
Pia

Evelina Grenehed

Skribent

Skriv ditt omdöme
Rubrik
Ditt betyg
Ditt omdöme
Ditt namn
Vänligen fyll i alla fält
Skicka
Stäng rutan