Säljarnas a-kassa

Säljarnas a-kassa vänder sig till de som jobbar med försäljning. Denna hette från början Sveriges Aktiva Handelsresandes Arbetslöshetskassa och har funnits sedan 1930-talet. Här är alltså alla säljare välkomna att bli medlemmar, och man betalar en medlemsavgift på 140 kronor i månaden. Detta är en relativt liten a-kassa som endast har cirka 7 000 medlemmar runtom i landet.

Som medlem i Säljarnas a-kassa försäkrar man hela eller delar av sin inkomst. Syftet med detta är att det ska kunna skänka extra trygghet genom att man har ett skydd ifall man skulle bli arbetslös eller annat liknande skulle inträffa.

Avgift

140 kr/mån

Gå till Säljarnas a-kassa

Säljarnas a-kassas ersättning

Som medlem i Säljarnas a-kassa har du rätt till ersättning om du skulle bli arbetslös. Ersättningen baseras på din tidigare lön och arbetstid. För att få ersättningen krävs dock att du uppfyller vissa krav. Ett sådant krav är att du är inskriven som arbetslös hos Arbetsförmedlingen. Du ska även ha arbetat en viss sammanlagd tid året innan du blev arbetslös. Mer detaljerade krav hittar du på Säljarnas a-kassas hemsida.

Räkna ut ersättning

kr/mån

Teckna inkomstförsäkring för högre ersättning

Företag Max ersättning Max ersättningstid Avgift
Ersättning 48 000 kr/mån Ersättningstid 150 dagar Få offert
Ersättning 68 000 kr/mån Ersättningstid 300 dagar Få offert
Ersättning 80 000 kr/mån Ersättningstid 264 dagar Få offert

Vem kan bli medlem i Säljarnas a-kassa?

Alla som arbetar med någon form av försäljning kan bli medlem i Säljarnas a-kassa. Säljarnas a-kassa gör ingen skillnad på vem du säljer till, vad du säljer eller om du är anställd eller har ett eget företag. Följande verksamhetsområden täcks in av Säljarnas a-kassa:

  • Försäljning, inköp, marknadsföring
Gå till Säljarnas a-kassa
Skriv ett omdöme

Omdömen om Säljarnas a-kassa

Sep 27, 2017
"Finns alltid tillhands!"
De som jobbar på Säljarnas är väldigt kompetenta och engagerade. Jag fick hjälp med ett problem som de inte ens var skyldiga till. De finns alltid tillhands, oavsett fråga!
Josefine
Sep 27, 2017
"Fristående"
A-kassan och fackförbundet är helt fristående från all partipolitik i Sverige vilket gör att man verkligen kan lita på den kunskap och information som finns! Stort tack till Säljarnas för att ni och er a-kassa finns!
Matts

Evelina Grenehed

Skribent

Skriv ditt omdöme
Rubrik
Ditt betyg
Ditt omdöme
Ditt namn
Vänligen fyll i alla fält
Skicka
Stäng rutan