Sekos a-kassa

Sekos a-kassa, a-kassan för Service och Kommunikation, är till för de personer som är anställda inom en av de branscher som är organiserade av fackförbundet Seko. Dessa är närmare bestämt följande branscher: civil, energi, försvar, post, sjöfolk, tele, trafik, vård, eller väg och ban.

Denna a-kassa har 4 kontor här i landet, ett i Stockholm, ett i Göteborg, ett i Sundsvall och ett i Växjö. Man har runt 80 000 medlemmar, och medlemsavgiften per månad ligger på 134 kronor.

Avgift

157 kr/mån

Gå till Sekos a-kassa

Sekos a-kassas ersättning

Är du medlem i Sekos a-kassa har du rätt till ersättning i fall att du skulle bli arbetslös. Ersättningen ges till dig som varit medlem i minst 12 månader, står som arbetssökande hos arbetsförmedlingen och aktivt söker nytt arbete. Du ska även uppfylla ett arbetsvillkor där du den senaste 12 månaders perioden arbetat minst 80 timmar i månaden i minst 6 månader eller arbetat minst 480 timmar under den senaste sexmånadersperioden där du varje månad arbetade minst 50 timmar. Din ersättningsstorlek påverkas av din tidigare inkomst.

Du som är medlem i både Sekos a-kassa och fackförbundet Seko omfattas dessutom av en inkomstförsäkring.

Räkna ut ersättning

kr/mån

Teckna inkomstförsäkring för högre ersättning

Företag Max ersättning Max ersättningstid Avgift
Ersättning 48 000 kr/mån Ersättningstid 150 dagar Få offert
Ersättning 68 000 kr/mån Ersättningstid 300 dagar Få offert
Ersättning 80 000 kr/mån Ersättningstid 264 dagar Få offert

Vem kan bli medlem i Sekos a-kassa?

Precis som för samtliga a-kassor så kan du bara vara medlem i en a-kassa åt gången. Är du medlem i en a-kassa måste du gå ur den för att bli medlem i Sekos a-kassa. Du kan bli medlem fram till den första i månaden innan månaden du fyller 65 år. Vill du bli medlem i Sekos a-kassa så krävs det dessutom att du arbetar inom något av följande verksamhetsområden:

  • Administration
  • Data / IT
  • El- & energiarbete
  • Räddning, polis, säkerhet
  • Sjukvård & hälsa
  • Sjö & kust
  • Socialt arbete
  • Trafik & transport
Gå till Sekos a-kassa
Skriv ett omdöme

Omdömen om Sekos a-kassa

Sep 27, 2017
"Mina sidor funkar inte"
Segt att man inte kan logga in på Mina sidor med mobilen nu när man uppdaterat till IOS 11.. Hoppas det löser sig!!
Niklas
Sep 27, 2017
"Otrevliga!!"
Verkligen ohjälpsamma, ringde och ville ställa frågor om hur jag som precis blivit arbetslös skulle göra för att få ersättning. Fick i princip svaret att dom inte kunde göra något utan att jag skickat in en miljon olika papper??! Trode jag som betala stora summor i avgifter skulle få hjälp med allt
Janne

Evelina Grenehed

Skribent

Skriv ditt omdöme
Rubrik
Ditt betyg
Ditt omdöme
Ditt namn
Vänligen fyll i alla fält
Skicka
Stäng rutan