Sekos a-kassa

Sekos a-kassa, a-kassan för Service och Kommunikation, är till för de personer som är anställda inom en av de branscher som är organiserade av fackförbundet Seko. Dessa är närmare bestämt följande branscher: civil, energi, försvar, post, sjöfolk, tele, trafik, vård, eller väg och ban.

Denna a-kassa har 4 kontor här i landet, ett i Stockholm, ett i Göteborg, ett i Sundsvall och ett i Växjö. Man har runt 80 000 medlemmar, och medlemsavgiften per månad ligger på 134 kronor.

Avgift

134 kr/mån

Gå till Sekos a-kassa

Sekos a-kassas ersättning

Är du medlem i Sekos a-kassa har du rätt till ersättning i fall att du skulle bli arbetslös. Ersättningen ges till dig som varit medlem i minst 12 månader, står som arbetssökande hos arbetsförmedlingen och aktivt söker nytt arbete. Du ska även uppfylla ett arbetsvillkor där du den senaste 12 månaders perioden arbetat minst 80 timmar i månaden i minst 6 månader eller arbetat minst 480 timmar under den senaste sexmånadersperioden där du varje månad arbetade minst 50 timmar. Din ersättningsstorlek påverkas av din tidigare inkomst.

Du som är medlem i både Sekos a-kassa och fackförbundet Seko omfattas dessutom av en inkomstförsäkring.

Räkna ut ersättning

kr/mån

Teckna inkomstförsäkring för högre ersättning

Företag Max ersättning Max ersättningstid Avgift
Ersättning 48 000 kr/mån Ersättningstid 150 dagar Få offert
Ersättning 80 000 kr/mån Ersättningstid 264 dagar Få offert
Ersättning 68 000 kr/mån Ersättningstid 300 dagar Få offert

Vem kan bli medlem i Sekos a-kassa?

Precis som för samtliga a-kassor så kan du bara vara medlem i en a-kassa åt gången. Är du medlem i en a-kassa måste du gå ur den för att bli medlem i Sekos a-kassa. Du kan bli medlem fram till den första i månaden innan månaden du fyller 65 år. Vill du bli medlem i Sekos a-kassa så krävs det dessutom att du arbetar inom något av följande verksamhetsområden:

Gå till Sekos a-kassa
Skriv ett omdöme

Omdömen om Sekos a-kassa

Sekos a-kassa har inga omdömen än. Om du har någon erfarenhet av Sekos a-kassa att dela med dig, skriv gärna ett omdöme.

Evelina Grenehed

Skribent

evelina.grenehed@a-kassa.se
Skriv ditt omdöme
Rubrik
Ditt betyg
Ditt omdöme
Ditt namn
Vänligen fyll i alla fält
Skicka
Stäng rutan