SEKOs a-kassa

SEKO, a-kassan för Service och Kommunikation, är till för de personer som är anställda inom en av de branscher som är organiserade av fackförbundet SEKO. Dessa är närmare bestämt följande branscher: civil, energi, försvar, post, sjöfolk, tele, trafik, vård, eller väg och ban.

Denna a-kassa har 4 kontor här i landet, ett i Stockholm, ett i Göteborg, ett i Sundsvall och ett i Växjö. Man har runt 80 000 medlemmar, och medlemsavgiften per månad ligger på 149 kronor.

seko

Avgift:

149 kr/mån

Gå med i a-kassan

SEKOs ersättning

Är du medlem i SEKOs a-kassa så har du rätt till ersättning i fall att du skulle bli arbetslös. Ersättningen ges till dig som arbetat minst 80 timmar i minst 6 månader under året innan du blev arbetslös. För att få ersättning från SEKOs a-kassa krävs även att du söker arbete aktivt hos Arbetsförmedlingen. Din ersättnings storlek beror delvis på din tidigare inkomst.

Räkna ut ersättning

kr/mån

17 600 kr/mån före skatt från SEKOs a-kassa

Teckna inkomstförsäkring för högre ersättning

Företag Ersättning Ersättningstid Avgift

17 600 kr

300 dagar

Få offert

17 600 kr

264 dagar

Få offert

17 600 kr

150 dagar

Få offert

Vem kan bli medlem i SEKOs a-kassa?

Precis som för samtliga a-kassor så kan du endast bli medlem om du inte sedan tidigare är medlem i en annan a-kassa. Du får heller inte ha fyllt 64 år. Vill du bli medlem i SEKOs a-kassa så krävs det dessutom att du arbetar inom något av följande verksamhetsområden:

  • Administration
  • Data / IT
  • El- & energiarbete
  • Räddning, polis, säkerhet
  • Sjukvård & hälsa
  • Sjö & kust
  • Socialt arbete
  • Trafik & transport
Skriv ett omdöme

Omdömen om SEKO

Sep 27, 2017
"Mina sidor funkar inte"
Segt att man inte kan logga in på Mina sidor med mobilen nu när man uppdaterat till IOS 11.. Hoppas det löser sig!!
Niklas

0 omdömen
Sep 27, 2017
"Otrevliga!!"
Verkligen ohjälpsamma, ringde och ville ställa frågor om hur jag som precis blivit arbetslös skulle göra för att få ersättning. Fick i princip svaret att dom inte kunde göra något utan att jag skickat in en miljon olika papper??! Trode jag som betala stora summor i avgifter skulle få hjälp med allt
Janne
Skriv ditt omdöme
Rubrik
Ditt betyg
Ditt omdöme
Ditt namn
Vänligen fyll i alla fält
Skicka
Stäng rutan