SMÅA

Småföretagarnas Arbetslöshetskassa, SMÅA, är en a-kassa för de som har småföretag samt deras familjemedlemmar. Man är precis som andra a-kassor reglerade av lagen om arbetslöshetskassor samt lagen om arbetslöshetsförsäkring.

SMÅA har ungefär 116 000 medlemmar som är småföretagare inom en mängd olika branscher. I medlemsavgift betalar man här 159 kronor per månad.

Avgift

159 kr/mån

Gå till SMÅA

SMÅAs ersättning

SMÅA förser som vanligt dess medlemmar med en extra trygghet genom att den ger dem möjlighet att försäkra sig mot inkomstbortfall vid arbetslöshet. Som vanligt finns det en mängd olika krav som måste uppfyllas för att få ersättning av denna a-kassa, krav som också de är reglerade av lagen om arbetslöshetskassor samt lagen om arbetslöshetsförsäkring. Denna ersättning baseras i sin tur på din tidigare månadslön och arbetstid.

Räkna ut ersättning

kr/mån

Teckna inkomstförsäkring för högre ersättning

Företag Max ersättning Max ersättningstid Avgift
Ersättning 48 000 kr/mån Ersättningstid 150 dagar Få offert
Ersättning 68 000 kr/mån Ersättningstid 300 dagar Få offert
Ersättning 80 000 kr/mån Ersättningstid 264 dagar Få offert

Vem kan bli medlem i SMÅA?

För att bli medlem i SMÅA krävs att du är startat och/eller driver ett eget företag. Även du som är familjemedlem och arbetar åt/med en person som startat och driver ett eget företag kan bli medlem i Småföretagarnas a-kassa.

Gå till SMÅA
Skriv ett omdöme

Omdömen om SMÅA

Sep 27, 2017
"Konstiga råd"
Tyckte jag fick lite konstiga råd.. Enligt deras regler sa de i princip att det är bättre att vara helt arbetslös än att jobba småtimmar hit och dit för att slippa ta ut full ersättning. Förstår inte.. Förtydligande hade varit bra
Jakob
Sep 27, 2017
"Utbetalning julhelgen"
Är nöjd men förstår inte varför utbetalning kring julen är så kosntigt schemalagd. Går ju inte att planera alls?
henke

Evelina Grenehed

Skribent

Skriv ditt omdöme
Rubrik
Ditt betyg
Ditt omdöme
Ditt namn
Vänligen fyll i alla fält
Skicka
Stäng rutan