Transports a-kassa

Transports a-kassa är till för de som är anställda eller tidigare har varit det inom transportsektorn. Genom att vara medlem här ser man till att man kan få arbetslöshetsersättning om man skulle bli arbetslös.

Denna a-kassa har sitt huvudkontor i Stockholm. Medlemstalet ligger på cirka 78 000 medlemmar runt om i landet, och medlemsavgiften är 120 kronor per månad.

Avgift

130 kr/mån

Gå till Transports a-kassa

Transports a-kassas ersättning

Vid arbetslöshet så har du som varit medlem i Transports a-kassa i minst 12 månader rätt till ersättning. Du bör även ha arbetat en viss tid under dessa 12 månader. Förutom medlemskap och arbetstid behöver du som arbetslös vara inskriven hos Arbetsförmedlingen. För att få ersättning från Transports a-kassa bör du aktivt söka ny anställning. Ersättningen baseras på tidigare månadslös och anställningstid.

Räkna ut ersättning

kr/mån

Teckna inkomstförsäkring för högre ersättning

Företag Max ersättning Max ersättningstid Avgift
Ersättning 48 000 kr/mån Ersättningstid 150 dagar Få offert
Ersättning 68 000 kr/mån Ersättningstid 300 dagar Få offert
Ersättning 80 000 kr/mån Ersättningstid 264 dagar Få offert

Vem kan bli medlem i Transports a-kassa?

För att kunna bli medlem i Transports a-kassa behöver du jobba med ett transportrelaterat yrke. Du kan även bli medlem om du är arbetslös men tidigare arbetade inom transport. Transports a-kassa har som andra a-kassor även som krav att måste vara 63 år eller yngre för att bli medlem. Arbetande inom följande yrkesområden kan bli medlemmar i Transports a-kassa:

  • Trafik & transport
Gå till Transports a-kassa
Skriv ett omdöme

Omdömen om Transports a-kassa

Sep 28, 2017
"Smidigt och bra"
Mycket informativ och tydlig hemsida och smidiga internettjänster!
Arvid
Sep 27, 2017
"Bra kommunikation"
Tycker Transports a-kassa är väldigt bra på att dela med sig av information. Har bra erfarenheter och dom håller mig hela tiden uppdaterad på vad som händer och vad man ska tänka på. Tack!
Rune

Evelina Grenehed

Skribent

Skriv ditt omdöme
Rubrik
Ditt betyg
Ditt omdöme
Ditt namn
Vänligen fyll i alla fält
Skicka
Stäng rutan