Unionens a-kassa

Unionens a-kassa är en a-kassa som vänder sig till anställda inom en stor mängd olika yrken. Både tjänstemän och företagare kan gå med i Unionens a-kassa. Exempel på yrkesgrupper som kan bli medlemmar är projektledare, administratörer, tekniker, chefer och många fler.

Unionens a-kassa riktar sig alltså till en bred massa, och den har runt 572 000 medlemmar. Det gör den till en av Sveriges största a-kassor, och medlemsavgiften ligger på 112 kronor i månaden.

Avgift

112 kr/mån

Gå till Unionens a-kassa

Unionens a-kassas ersättning

Hos Unionens a-kassa kan du få ekonomisk säkerhet i form av ersättning för inkomstbortfall vid arbetslöshet. För att ha rätt till denna ersättning måste du ha varit medlem i Unionens a-kassa eller en annan a-kassa i minst 12 månader innan du blev arbetslös. Du bör även vara anmäld hos Arbetsförmedlingen. Ersättningen du får baseras på den lön du har haft tidigare och hur mycket du arbetade innan du blev arbetslös.

Räkna ut ersättning

kr/mån

Teckna inkomstförsäkring för högre ersättning

Företag Max ersättning Max ersättningstid Avgift
Ersättning 68 000 kr/mån Ersättningstid 300 dagar Få offert
Ersättning 80 000 kr/mån Ersättningstid 264 dagar Få offert

Vem kan bli medlem i Unionens a-kassa?

Unionens a-kassa täcker precis som fackförbundet med samma namn en mängd olika verksamhetsområden. Oavsett om du är statligt eller privat anställd, frilansar eller har eget företag eller kanske studerar har du möjlighet att gå med i Unionens a-kassa. Följande verksamhetsområden kan bli medlemmar i Unionens a-kassa:

Gå till Unionens a-kassa
Skriv ett omdöme

Omdömen om Unionens a-kassa

Sep 28, 2017
"Mångfald!"
Gillar mångfalden Unionen har! De välkomnar många yrken och samtidigt olika positioner. Vissa är chefer och tjänstemän där. Jag själv är arbetslös företagare men får ändå ersättning.
Dag
Sep 27, 2017
"Stort men ändå personligt"
Unionen är en väldigt stor a-kassa men lyckas ändå hålla kommunikationen och hjälpen man får väldigt personlig. Tycker det är bra. Känner mig väl omhändertagen av Unionen. Rekommenderas!
Anitha

Evelina Grenehed

Skribent

Skriv ditt omdöme
Rubrik
Ditt betyg
Ditt omdöme
Ditt namn
Vänligen fyll i alla fält
Skicka
Stäng rutan