Akademikernas a-kassa

Akademikernas a-kassa är med sina cirka 775 000 medlemmar en av Sveriges största a-kassor. Medlemskapet kostar 130 kronor per månad oavsett vad du jobbar med, och ett av Akademikernas mål är att du vid arbetslöshet ska få dina pengar utbetalda snabbt. Samma avgift gäller för dig som studerar.

Akademikernas a-kassa har en kundtjänst med målsättningen som kan ge professionell hjälp och svara på frågor när du behöver. Du ansöker och hanterar pågående ärenden smidigt med inloggning via BankID.

Vanliga frågor om Akademikernas a-kassa

Vilken medlemsavgift har Akademikernas a-kassa?
Avgiften för Akademikernas a-kassa är 130 kronor i månaden.
Hur blir jag medlem i Akademikernas a-kassa?
Du hittar medlemsansökan på Akademikernas a-kassas hemsida. Legitimera dig med BankID så kan du sedan fylla i och skicka din ansökan.
Hur loggar jag in på Mina sidor hos Akademikernas a-kassa?
Du loggar in på Mina sidor med BankID.
Kan jag betala avgiften till Akademikernas a-kassa via autogiro?
Ja, du kan betala medlemsavgiften till Akademikernas a-kassa via autogiro.
Hur ansöker jag om ersättning från Akademikernas a-kassa?
Du ansöker om ersättning via Mina sidor på Akademikernas a-kassas hemsida. Logga in där när du blir arbetslös och skrivit in dig på Arbetsförmedlingen, så kan du klicka dig fram till ansökan och få veta mer om hur du ska göra.
Hur går jag ur Akademikernas a-kassa?
Du avslutar ditt medlemskap hos Akademikernas a-kassa direkt på deras hemsida på sidan Avsluta medlemskap. Där finns information om vad som gäller vid olika anledningar att vilja lämna a-kassan och ett formulär som du fyller i och skickar in. Du får då en online-bekräftelse på att a-kassan har fått in formuläret, och även ett beslut via mejl.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån
Din ersättning
(före skatt)
kr/mån
Läs mer om Akademikernas a-kassa

För mer information om Akademikernas a-kassa