Vanliga frågor om Byggnads a-kassa

Hur loggar jag in på Mina sidor hos Byggnads a-kassa?
På Byggnads a-kassas hemsida finns en flik i menyn som leder till Mina sidor. Där kan du som är medlem logga in med ditt BankID.
Hur mycket ersättning får man från Byggnads a-kassa?
Från Byggnads a-kassa får du upp till 80 % av din lön, men inte mer än 26 400 kronor i månaden. Den maxersättningen gäller för alla a-kassor.
Hur går jag med i Byggnads a-kassa?
Fyll i medlemsformuläret på Byggnads a-kassas hemsida för att bli medlem. Du behöver inte logga in eller skriva ut något, utan det är bara att fylla i dina uppgifter digitalt och skicka.
Kan egenföretagare gå med i Byggnads a-kassa?
Byggnads a-kassa skriver ingenting om de tar emot egenföretagare som medlemmar eller inte. Fackförbundet Byggnads har än så länge inte tagit emot företagare, så gissningsvis gör inte a-kassan det heller.
Vad har Byggnads a-kassa för avgift?
Är du bara medlem i a-kassan kostar det 119 kronor. Men om du också är medlem i fackförbundet Byggnads eller Målarna blir avgiften för Byggnads a-kassa lite billigare.
Hur anmäler jag mig som arbetslös hos Byggnads a-kassa?
Blir du arbetslös ska du gå in på Mina sidor och följa de anvisningar som finns där för att få ersättning. Bland annat behöver du skicka in arbetsgivarintyg och andra dokument och tidrapportera det du gör om dagarna.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån

Kort om Byggnads a-kassa

Byggnads a-kassa är en fristående del av Svenska Byggnadsarbetarförbundet (Byggnads) och Svenska Målareförbundet (Målarna). A-kassan har över 130 000 medlemmar. För 119 kronor per månad kan du gå med i Byggnads a-kassa och försäkra din lön om du skulle bli arbetslös. A-kassans målsättning är att ha korta handläggningstider och snabba utbetalningar för dig som blivit arbetslös.

Förutom byggnadsarbetare så passar Byggnads a-kassa även för dig som arbetar inom måleriyrket. Avgiften är samma för samtliga medlemmar oavsett yrke och lön men kan bli lägre om du även är medlem i något av fackförbunden Byggnads eller Målarna.

Omdömen om Byggnads a-kassas a-kassa

Skriv omdöme
Byggnads a-kassa har inga omdömen än. Om du har någon erfarenhet av Byggnads a-kassa att dela med dig, skriv gärna ett omdöme.
Filip Svensson
Filip Svensson Skribent filip.svensson@a-kassa.se