Byggnads a-kassa

Byggnads a-kassa är en fristående del av Svenska Byggnadsarbetarförbundet (Byggnads) och Svenska Målareförbundet (Målarna) och har över 133 000 medlemmar. För 146 kronor per månad kan du gå med i Byggnads a-kassa och försäkra din lön om du skulle bli arbetslös. A-kassans målsättning är att ha korta handläggningstider och snabba utbetalningar för dig som blivit arbetslös.

Förutom byggnadsarbetare så passar Byggnads a-kassa även för dig som arbetar inom måleriyrket. Avgiften är samma för samtliga medlemmar oavsett yrke och lön men kan bli lägre om du även är medlem i något av fackförbunden Byggnads eller Målarna.

Vanliga frågor om Byggnads a-kassa

Hur loggar jag in på Mina sidor hos Byggnads a-kassa?
På Byggnads a-kassas hemsida finns en flik i menyn som leder till Mina sidor. Där kan du som är medlem logga in med BankID eller Freja eID+.
Hur mycket ersättning får man från Byggnads a-kassa?
Från Byggnads a-kassa får du upp till 80 procent av din lön, men inte mer än 26 400 kronor i månaden. Den maxersättningen gäller för alla a-kassor.
Hur går jag med i Byggnads a-kassa?
Du kan fylla i medlemsformuläret på Byggnads a-kassas hemsida för att bli medlem. Om du signerar med e-legitimation kan du skicka in formuläret digitalt. Har du ingen form av e-legitimation kan du i stället skriva ut formuläret eller få det hemskickat för signering. Därefter får du skicka in formuläret till Byggnads a-kassa med posten.
Kan egenföretagare gå med i Byggnads a-kassa?
Ja, du kan bli medlem i Byggnads a-kassa om du är egenföretagare.
Vad har Byggnads a-kassa för avgift?
Är du bara medlem i a-kassan kostar det 146 kronor. Men om du också är medlem i fackförbundet Byggnads eller Målarna blir avgiften för Byggnads a-kassa något lägre.
Hur anmäler jag mig som arbetslös hos Byggnads a-kassa?
Blir du arbetslös ska du gå in på Mina sidor och följa de anvisningar som finns där för att få ersättning. Du behöver bland annat skicka in arbetsgivarintyg och andra dokument, och även tidrapportera

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån
Din ersättning
(före skatt)
kr/mån
Läs mer om Byggnads a-kassa

För mer information om Byggnads a-kassa