Vanliga frågor om Finans- & försäkringsbranschens a-kassa

Hur blir jag medlem i Finans- och Försäkringsbranschens a-kassa?
Det finns en digital ansökan på Finans- och Försäkringsbranschens a-kassas hemsida som du kommer åt genom att logga in med BankID eller Freja eID+. Om du inte har någon e-legitimation kan du ta hjälp av a-kassans kundtjänst för att bli medlem.
Vad kostar Finans- och Försäkringsbranschens a-kassa?
Ett medlemskap i Finans- och Försäkringsbranschens a-kassa kostar 140 kronor i månaden, och avgiften gäller för alla medlemmar.
Kan egenföretagare gå med i Finans- och Försäkringsbranschens a-kassa?
Ja, egenföretagare inom finans- och försäkringsområdet kan gå med i Finans- och Försäkringsbranschens a-kassa.
Hur mycket ersättning får man från Finans- och Försäkringsbranschens a-kassa?
Precis som hos de andra a-kassorna kan du få maximalt 80 procent av din lön i ersättning hos Finans- och Försäkringsbranschens a-kassa. Taket ligger dock på 26 400 kronor i månaden före skatt.
Vilken handläggningstid har Finans- och Försäkringsbranschens a-kassa?
Vanligtvis börjar Finans- och Försäkringsbranschens a-kassa titta på din ansökan inom några dagar. Sedan beror handläggningstiden helt på hur komplicerat ärendet är och om du har skickat in alla uppgifter som behövs.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån
Din ersättning
(före skatt)
kr/mån

Kort om Finans- & försäkringsbranschens a-kassa

Finans- och Försäkringsbranschens Arbetslöshetskassa har i dagsläget cirka 50 000 medlemmar och är tillgänglig för den som jobbar inom finans och försäkring. A-kassan har samma verksamhetsområde som fackförbunden Finansförbundet och Forena, så är du medlem där hänvisas du till den här a-kassan.

Det krävs att man är med i en a-kassa för att kunna dra nytta av inkomstförsäkringen som ingår i medlemskapet hos Finansförbundet eller Forena. Inkomstförsäkringarna täcker löner på upp till 80 000 kronor under a-kasseperiodens första 120 arbetsdagar.

Läs mer om Finans- & försäkringsbranschens a-kassa