Vanliga frågor om Finans- & försäkringsbranschens a-kassa

Hur blir jag medlem i Finans- och Försäkringsbranschens a-kassa?
Det finns en digital ansökan på Finans- och Försäkringsbranschens a-kassas hemsida som du kommer åt med BankID. Ifall du inte har BankID kan du ta hjälp av a-kassans kundtjänst för att bli medlem.
Vad kostar Finans- och Försäkringsbranschens a-kassa?
Ett medlemskap i Finans- och Försäkringsbranschens a-kassa kostar 140 kronor i månaden, och avgiften gäller för alla medlemmar.
Kan egenföretagare gå med i Finans- och Försäkringsbranschens a-kassa?
Ja, egenföretagare inom finans- och försäkringsområdet kan gå med i den här a-kassan.
Hur mycket ersättning får man från Finans- och Försäkringsbranschens a-kassa?
80 % av din lön kan du få i ersättning, så länge det inte överskrider 26 400 kronor i månaden. Då är det det beloppet du får i ersättning i stället. Det taket gäller för alla a-kassor och alltså inte bara för Finans- och Försäkringsbranschens a-kassa.
Vilken handläggningstid har Finans- och Försäkringsbranschens a-kassa?
Vanligtvis börjar Finans- och Försäkringsbranschens a-kassa titta på din ansökan inom några dagar. Sedan beror handläggningstiden helt på hur komplicerat ärendet är och om du har skickat in alla uppgifter som behövs.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån

Kort om Finans- & försäkringsbranschens a-kassa

Finans- och Försäkringsbranschens Arbetslöshetskassa har i dagsläget cirka 51 000 medlemmar och är tillgänglig för den som jobbar inom finans och försäkring. A-kassan har samma verksamhetsområde som fackförbunden Finansförbundet och Forena, så är du medlem där hänvisas du till den här a-kassan.

Det krävs att man är med i en a-kassa för att kunna dra nytta av inkomstförsäkringen som ingår i medlemskapet hos Finansförbundet eller Forena. Inkomstförsäkringarna täcker löner på upp till 80 000 kronor under a-kasseperiodens första 120 arbetsdagar.

Omdömen om Finans- & försäkringsbranschens a-kassas a-kassa

Skriv omdöme
Finans- & försäkringsbranschens a-kassa har inga omdömen än. Om du har någon erfarenhet av Finans- & försäkringsbranschens a-kassa att dela med dig, skriv gärna ett omdöme.
Filip Svensson
Filip Svensson Skribent filip.svensson@a-kassa.se