Vanliga frågor om GS a-kassa

Vilken avgift har GS a-kassa?
GS a-kassa har 170 kronor i medlemsavgift. Avgiften gäller för alla medlemmar.
Hur mycket ersättning får man från GS a-kassa?
GS a-kassa följer lagens bestämmelser om ersättning. Den säger att du får 80 % av din genomsnittliga lön om du blir arbetslös, upp till ett tak på 26 400 kronor i månaden.
Hur anmäler jag arbetslöshet hos GS a-kassa?
Du anmäler dig först och främst hos Arbetsförmedlingen. Sedan fyller du i ansökan om ersättning på Mina sidor på GS a-kassas hemsida och skickar in de uppgifter som behövs.
Hur lång handläggningstid har GS a-kassa?
Handläggningstiden varierar, men ansökningarna hanteras alltid i datumordning. Det beror därmed delvis på hur många ansökningar GS a-kassa har att hantera. Handläggningen går snabbare om du skickar in alla uppgifter och din första tidrapport direkt.
Hur går jag med i GS a-kassa?
Logga in med BankID på GS a-kassas hemsida så hittar du en ansökan att fylla i. Har du inte BankID kan du ringa till GS a-kassa för att få hjälp att ansöka.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån

Kort om GS a-kassa

GS Arbetslöshetskassa är till för dem som jobbar inom skogs-, trä- eller grafisk industri och har i dagsläget ungefär 47 000 medlemmar landet runt.

GS a-kassa är en medlemsorganisation med myndighetsutövning. Den har alltså fått mandat av svenska staten att administrera arbetslöshetsförsäkringen för dess medlemmar. Detta innebär att GS a-kassa själva inte bestämmer reglerna, utan måste följa lagen.

Omdömen om GS a-kassas a-kassa

Skriv omdöme
GS a-kassa har inga omdömen än. Om du har någon erfarenhet av GS a-kassa att dela med dig, skriv gärna ett omdöme.
Filip Svensson
Filip Svensson Skribent filip.svensson@a-kassa.se