Vanliga frågor om GS a-kassa

Vilken avgift har GS a-kassa?
GS a-kassa har 170 kronor i medlemsavgift. Avgiften gäller för alla medlemmar.
Hur mycket ersättning får man från GS a-kassa?
GS a-kassa följer lagens bestämmelser om ersättning. Den säger att du får 80 procent av din genomsnittliga lön om du blir arbetslös, upp till ett tak på 26 400 kronor i månaden.
Hur anmäler jag arbetslöshet hos GS a-kassa?
Du anmäler dig först och främst hos Arbetsförmedlingen. Sedan fyller du i ansökan om ersättning på Mina sidor på GS a-kassas hemsida och skickar in de uppgifter som behövs.
Hur lång handläggningstid har GS a-kassa?
Handläggningstiden varierar, men ansökningarna hanteras alltid i datumordning. Det beror därmed delvis på hur många ansökningar GS a-kassa har att hantera. Handläggningen går snabbare om du skickar in alla uppgifter och din första tidrapport direkt.
Hur går jag med i GS a-kassa?
Logga in med BankID eller Freja eID+ på GS a-kassas hemsida så hittar du en ansökan att fylla i. Har du inte någon e-legitimation kan du ringa till GS a-kassa och få hjälp med din ansökan.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån
Din ersättning
(före skatt)
kr/mån

Kort om GS a-kassa

GS Arbetslöshetskassa är till för dem som jobbar inom skogs-, trä- eller grafisk industri och har i dagsläget ungefär 45 100 medlemmar över hela landet.

GS a-kassa är en medlemsorganisation med myndighetsutövning. Den har alltså fått mandat av svenska staten att administrera arbetslöshetsförsäkringen för dess medlemmar. Detta innebär att GS a-kassa själva inte bestämmer reglerna, utan måste följa lagen.

Läs mer om GS a-kassa