Vanliga frågor om Handels a-kassa

Hur blir jag medlem i Handels a-kassa?
Du kan ansöka om medlemskap i Handels a-kassa direkt på deras hemsida om du har BankID eller Freja eID+. Om du inte har e-legitimation kan du skriva ut och fylla i en blankett som du skickar skickar till Handels a-kassa med post.
Hur ansöker jag om ersättning från Handels a-kassa?
För att få ersättning från Handels a-kassa måste du registrera dig hos Arbetsförmedlingen som arbetssökande. Därefter kan du fylla i ansökan om ersättning som du hittar under Mina sidor. Fyll även i tidrapporten under Mina sidor. Därefter fattar Handels a-kassa beslut om ersättning.
Hur mycket ersättning får man från Handels a-kassa?
Du får ersättning med max 80 procent av din tidigare lön. Ersättningen är max 26 400 kronor/månad före skatt, precis som hos alla andra a-kassor.
Hur loggar jag in på Mina sidor på Handels a-kassa?
Du loggar in på Mina sidor på Handels a-kassa med BankID eller Freja eID+. Om du inte har någon e-legitimation kan du kontakta din bank så hjälper de dig.
Vem kan gå med i Handels a-kassa?
Alla som arbetar inom butik, lager, skönhetsvård och gym, eller som kulturarbetare eller fiskare, kan gå med i Handels a-kassa.
Vad har Handels a-kassa för avgift?
För närvarande kostar det 145 kronor per månad att vara med i Handels a-kassa.
Kan egenföretagare gå med i Handels a-kassa?
Ja, egenföretagare kan gå med i Handels a-kassa under förutsättning att du som egenföretagare uppfyller villkoren.
Vilken handläggningstid har Handels a-kassa?
Handels a-kassa hanterar ärenden i den ordning de kommer in. När du har skickat in alla handlingar som de behöver fattar de beslut så fort som möjligt och återkommer till dig. Handläggningstiden kan dock variera beroende på hur högt tryck det är. På Handels hemsida finns information om aktuell väntetid.
Kan jag betala avgiften till Handels a-kassa med autogiro?
Ja, du kan betala avgiften till Handels a-kassa med autogiro.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån
Din ersättning
(före skatt)
kr/mån

Kort om Handels a-kassa

Handelsanställdas a-kassa vänder sig till anställda inom handelsområdet. A-kassan har samma verksamhetsområde som fackförbundet Handels, men är juridiskt fristående från fackförbundet.

Från a-kassan kan du få arbetslöshetsersättning som motsvarar upp till 80 procent av den lön du fick efter skatt när du arbetade. För att få rätt till Handels inkomstförsäkring utöver a-kassan krävs att man varit medlem i både Handels och i Handels a-kassa i minst 12 månader innan ansökan.

Läs mer om Handels a-kassa