HRAK

HRAK vänder sig till personer som jobbar inom hotell- och restaurangbranschen och andra liknande servicebranscher. HRAK har i dagsläget cirka 90 000 medlemmar.

Denna a-kassa har sitt huvudkontor i Stockholm. Kostnaden för att vara medlem i HRAK är 175 kronor i månaden oavsett om du är arbetslös eller inte.

Vanliga frågor om HRAK

Hur blir jag medlem i HRAK?
Du ansöker enklast om medlemskap hos HRAK direkt på deras hemsida. Du kan även skicka in en ansökan om medlemskap per post.
Hur ansöker jag om ersättning från HRAK?
För att ansöka om ersättning hos HRAK måste du skriva in dig hos Arbetsförmedlingen. Därefter går du in på Mina sidor och fyller i en ansökan om ersättning. Du måste även skicka in en tidrapport eftersom ersättningen baseras på den.
Hur mycket ersättning får man från HRAK?
Du får ersättning med max 80 procent av din tidigare lön om du har varit medlem hos HRAK i minst 12 månader. Ersättningen är max 26 400 kronor/månad före skatt, precis som hos andra a-kassor.
Hur loggar jag in på Mina sidor hos HRAK?
Du loggar in på Mina sidor på HRAK:s hemsida med BankID eller Freja eID+.
Vem kan gå med i HRAK?
Alla som arbetar inom hotell- och restaurang eller andra serviceyrken som exempelvis turistanläggningar, bingoföretag eller andra nöjesföretag kan bli medlemmar i HRAK.
Vad har HRAK för avgift?
Avgiften för att vara medlem i HRAK är för närvarande 175 kronor per månad.
Kan egenföretagare gå med i HRAK?
Nej, egenföretagare kan inte gå med i HRAK.
Vilken handläggningstid har HRAK?
HRAK hanterar ditt ärende så fort de fått in alla uppgifter som de behöver från dig för att kunna fatta beslut. Handläggningstiden kan dock variera beroende på hur högt tryck det är.
Kan jag betala HRAK:s avgift med autogiro?
Ja, du kan betala medlemsavgiften till HRAK med autogiro.
Hur går jag ur HRAK?
För att avsluta medlemskapet hos HRAK går du till deras sida Information om att avsluta medlemskap och klickar på Utträdesansökan – HRAK. Du får då logga in med BankID eller FrejaID och begära utträde. Om du hellre vill fylla i en blankett och skicka in till HRAK kan du klicka dig vidare till den från informationssidan. Utträdet sker sedan den sista i den månaden som din anmälan kommer in. När utträdet är klart får du ett skriftligt besked från HRAK.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån
Din ersättning
(före skatt)
kr/mån
Läs mer om HRAK

För mer information om HRAK