Vanliga frågor om Lärarnas a-kassa

Hur blir jag medlem i Lärarnas a-kassa?
Du ansöker enklast om medlemskap i Lärarnas a-kassa direkt på deras hemsida.
Hur ansöker jag om ersättning från Lärarnas a-kassa?
För att kunna söka ersättning måste du vara inskriven på Arbetsförmedlingen. För att söka ersättning från a-kassan måste du logga in på Min profil. Fyll i alla uppgifter som efterfrågas och skicka in ansökan för behandling.
Hur mycket ersättning får man från Lärarnas a-kassa?
Du får ersättning med max 80 procent av din tidigare lön. Ersättningen är max 26 400 kronor/månad före skatt, precis som hos alla andra a-kassor.
Hur loggar jag in på Mina sidor på Lärarnas a-kassa?
Du loggar in på Mina sidor genom att klicka på knappen Mina sidor och identifiera dig med BankID eller Freja eID+. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa till Lärarnas a-kassa och få en kod som du loggar in med.
Vem kan gå med i Lärarnas a-kassa?
För att bli medlem i Lärarnas a-kassa måste du arbeta som lärare. Du kan även ansöka om medlemskap om du studerar till lärare och jobbar extra.
Vad har Lärarnas a-kassa för avgift?
Att vara medlem i Lärarnas a-kassa kostar för närvarande 130 kronor per månad.
Kan egenföretagare gå med i Lärarnas a-kassa?
Nej, egenföretagare kan inte gå med i Lärarnas a-kassa.
Vilken handläggningstid har Lärarnas a-kassa?
Ansökan behandlas inom en vecka efter att den har kommit in till Lärarnas a-kassa. Målsättningen är att lämna besked om ersättning inom tre veckor. Handläggningstiden kan variera beroende på hur många ärenden som ska hanteras.
Kan jag betala avgiften till Lärarnas a-kassa med autogiro?
Ja, du kan betala avgiften till Lärarnas a-kassa med autogiro.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån
Din ersättning
(före skatt)
kr/mån

Kort om Lärarnas a-kassa

Lärarnas a-kassa är Sveriges största a-kassa för lärare, de som studerar till lärare, eller de som på något annat sätt är anställda inom utbildningsväsendet. Här kostar det 130 kronor i månaden att vara medlem.

Lärarnas a-kassa är fristående men samarbetar med både Förbundet Folkhögskolelärarna och Sveriges Lärare. Många som väljer att gå med i Lärarnas a-kassa är även med i ett fackförbund.

Läs mer om Lärarnas a-kassa