Vanliga frågor om LIVS a-kassa

Hur blir jag medlem i LIVS a-kassa?
Du blir medlem i LIVS a-kassa genom att skicka in en inträdesansökan. Du kan ladda ner blanketter från LIVS hemsida som du sedan skriver ut och skriver på. Ansökan om medlemskap måste vara skriftlig och du måste arbeta, eller ha arbetat, inom LIVS verksamhetsområde. Tänk på att du inte kan vara medlem i två a-kassor samtidigt.
Hur ansöker jag om ersättning från LIVS a-kassa?
Du ansöker om ersättning från LIVS a-kassa via tjänsten Mina Sidor. Där kan du även fylla i dina tidrapporter och skicka in formulär och meddelanden till a-kassan. Tänk på att du behöver BankID eller Freja eID+ för att logga in på Mina Sidor.
Hur mycket ersättning får man från LIVS a-kassa?
Precis som hos alla a-kassor ger LIVS dig 80 procent av din tidigare lön i ersättning. Ersättningstaket ligger dock på 26 400 kronor före skatt.
Vem kan gå med i LIVS a-kassa?
Anställda inom livsmedelsindustrin kan gå med i LIVS a-kassa. För att beviljas medlemskap måste du vara folkbokförd i Sverige och vara under 66 år.
Vad har LIVS a-kassa för avgift?
Medlemsavgiften hos LIVS a-kassa ligger på 145 kronor per månad.
Kan jag betala LIVS avgift via autogiro?
Ja, det går bra att betala LIVS medlemsavgift via autogiro. På LIVS sida om autogirobetalning finns en blankett du kan ladda ner och fylla i.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån
Din ersättning
(före skatt)
kr/mån

Kort om LIVS a-kassa

Livsmedelsarbetarnas arbetslöshetskassa är en a-kassa för dem som är anställda inom livsmedelsindustrin. Medlemsavgiften ligger på 145 kronor i månaden. Man kan bara bli medlem om man är yngre än 66 år och inte är medlem i en annan a-kassa.

LIVS har sitt huvudkontor i Stockholm och har i dagsläget över 31 000 medlemmar.

Läs mer om LIVS a-kassa