Vanliga frågor om Säljarnas a-kassa

Hur blir jag medlem i Säljarnas a-kassa?
Du blir medlem i Säljarnas a-kassa genom att skicka in en inträdesansökan, som såklart även måste godkännas. Du kan ansöka elektroniskt via BankID på Säljarnas hemsida eller skriva ut en ansökan om inträde och posta den till Säljarnas a-kassa. Ett medlemskap beviljas alltid från den 1:a i den månad som ansökan om medlemskap kommer in.
Hur ansöker jag om ersättning från Säljarnas a-kassa?
Du börjar med att anmäla dig som arbetssökande till Arbetsförmedlingen på din första arbetslösa dag, och dagen efter skickar Säljarnas a-kassa information om vad du ska skicka in till dem. Du ska även logga in på Mina sidor och skicka in Ansökan om ersättning och arbetsgivarintyg. Du kan även behöva komplettera med uppgifter som studieintyg. På Mina sidor ska du sedan även fylla i tidrapporter och skicka in.
Hur mycket ersättning får man från Säljarnas a-kassa?
Säljarnas a-kassa ger, precis som alla andra a-kassor, 80 procent av din tidigare lön i ersättning. Ersättningstaket ligger dock på 26 400 kronor/månad före skatt.
Vem kan gå med i Säljarnas a-kassa?
Säljarnas a-kassa är till för dig som är anställd eller företagare och arbetar eller har arbetat med försäljning och/eller marknadsföring. Du måste vara folkbokförd i Sverige och vara under 66 år.
Vad har Säljarnas a-kassa för avgift?
Medlemsavgiften hos Säljarnas a-kassa ligger på 155 kronor per månad. Du kan betala både via autogiro och e-faktura.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån
Din ersättning
(före skatt)
kr/mån

Kort om Säljarnas a-kassa

Säljarnas a-kassa vänder sig till dem som jobbar med försäljning och marknadsföring. Denna a-kassa hette från början Sveriges Aktiva Handelsresandes Arbetslöshetskassa och har funnits sedan 1930-talet. Här är alltså alla säljare välkomna att bli medlemmar, och man betalar en medlemsavgift på 155 kronor i månaden.

I dagsläget är Säljarnas Sveriges minsta a-kassa med strax under 7 600 medlemmar.

Läs mer om Säljarnas a-kassa