Vanliga frågor om Säljarnas a-kassa

Hur blir jag medlem i Säljarnas a-kassa?
Du blir medlem i Säljarnas a-kassa genom att skicka in en inträdesansökan, som såklart även måste godkännas. Du kan ansöka elektroniskt via bank-id på Säljarnas hemsida eller skriva ut en ansökan om inträde och posta den till Säljarnas a-kassa. Ett medlemskap beviljas alltid från den 1:a i den månad som ansökan om medlemskap kommer in.
Hur ansöker jag om ersättning från Säljarnas a-kassa?
Du börjar med att anmäla dig som arbetssökande till Arbetsförmedlingen på din första arbetslösa dag, och dagen efter skickar Säljarnas a-kassa information om vad du ska skicka in till dem. Du ska även logga in på Mina sidor och skicka in Ansökan om ersättning och arbetsgivarintyg. Du kan även behöva komplettera med uppgifter som studieintyg. På Mina sidor ska du sedan även fylla i tidrapporter och skicka in.
Hur mycket ersättning får man från Säljarnas a-kassa?
Om du uppfyller ett arbetsvillkor men inget medlemsvillkor kan du ansöka om grundersättningen. Den högsta ersättningen är just nu 510 kronor per dag. Om du har rätt till inkomstbaserad ersättning ligger taket på 1 200 kronor per dag de 100 första ersättningsdagarna, och sedan på högst 1 000 kronor per dag. Det är på grund av coronapandemins effekter man tillfälligt har höjt ersättningstaket, och dessa regler gäller fram till den 31 december 2022.
Vem kan gå med i Säljarnas a-kassa?
Säljarnas a-kassa är till för dig som är anställd eller företagare och arbetar eller har arbetat med försäljning och/eller marknadsföring. Du måste vara folkbokförd i Sverige och vara under 65 år.
Vad har Säljarnas a-kassa för avgift?
Medlemsavgiften hos Säljarnas a-kassa ligger på 155 kronor per månad. Du kan betala både via autogiro och e-faktura.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån

Kort om Säljarnas a-kassa

Säljarnas a-kassa vänder sig till dem som jobbar med försäljning och marknadsföring. Denna a-kassa hette från början Sveriges Aktiva Handelsresandes Arbetslöshetskassa och har funnits sedan 1930-talet. Här är alltså alla säljare välkomna att bli medlemmar, och man betalar en medlemsavgift på 155 kronor i månaden. Detta är en relativt liten a-kassa.

Som medlem i Säljarnas a-kassa försäkrar man sin inkomst. Syftet med detta är att det ger extra trygghet att ha ett skydd ifall man skulle bli arbetslös och få ersättning för den inkomst man förlorat.