Sekos a-kassa

Sekos a-kassa, A-kassan för Service och Kommunikation, är till för de personer som är anställda inom en av de branscher som är organiserade av fackförbundet Seko, närmare bestämt civil, energi, försvar, post, sjöfolk, tele, trafik, vård, eller väg- och banbranschen.

Sekos a-kassa har cirka 78 000 medlemmar, och medlemsavgiften ligger på 157 kronor per månad. Är du även medlem i fackförbundet Seko är avgiften något lägre.

Vanliga frågor om Seko a-kassa

Hur blir jag medlem i Sekos a-kassa?
Du kan snabbt och enkelt fylla i en medlemsansökan direkt på Sekos a-kassas hemsida och signera med BankID. Har du inte BankID kan du fylla i din ansökan och skriva ut den eller välja att få den hemskickad för underskrift. Du kan även sms:a Sekos a-kassa så ringer de upp dig när de kan och hjälper dig med ditt ärende.
Hur ansöker jag om ersättning från Sekos a-kassa?
Anmäl dig som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen din första arbetslösa dag och logga därefter in på Sekos a-kassas digitala tjänst Mina sidor. När Sekos a-kassa har fått en signal om att du är arbetslös får du ett informationsbrev till Mina sidor. Din första tidrapport är själva ansökan om ersättning, så kom ihåg att skicka in den så snart som möjligt.
Vem kan gå med i Sekos a-kassa?
Du som jobbar eller senast har jobbat inom någon av Sekos branscher kan bli medlem i Sekos a-kassa. Du måste även vara folkbokförd i Sverige och vara under 66 år. Tänk på att du inte kan vara medlem i två a-kassor samtidigt.
Vad har Sekos a-kassa för avgift?
Är du medlem i Sekos fackförbund kostar det 148 kronor per månad att vara medlem i a-kassan. Då ingår också fackets inkomstförsäkring. Du som bara är medlem i a-kassan betalar 157 kronor per månad.
Kan jag betala medlemsavgiften via autogiro?
Ja, hos Sekos a-kassa finns det möjlighet att betala medlemsavgiften via autogiro.
Vilken handläggningstid har Sekos a-kassa?
Sekos a-kassa handlägger ärenden i turordning utifrån ankomstdatum. Men det finns flera saker du själv kan göra för att förkorta handläggningstiden, till exempel att skicka in kompletta intyg och handlingar från start och se till att alla personuppgifter är korrekt ifyllda på alla dokument du bifogar.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån
Din ersättning
(före skatt)
kr/mån
Läs mer om Seko a-kassa

För mer information om Seko a-kassa