Vanliga frågor om Seko a-kassa

Hur blir jag medlem i Sekos a-kassa?
Du kan snabbt och enkelt fylla i en medlemsansökan direkt på Sekos hemsida och signera med BankID. Har du inte BankID kan du fylla i din ansökan och skriva ut den eller välja att få den hemskickad för underskrift. Du kan även sms:a Seko så ringer de upp dig när de kan och hjälper dig med ditt ärende.
Hur ansöker jag om ersättning från Sekos a-kassa?
Anmäl dig som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen din första arbetslösa dag och logga därefter in på Sekos digitala tjänst Mina sidor. När Seko fått en signal om att du är arbetslös får du ett informationsbrev till Mina sidor. Din första tidrapport är själva ansökan om ersättning så kom ihåg att skicka in den så snart som möjligt.
Vem kan gå med i Sekos a-kassa?
Du som jobbar eller senast har jobbat inom någon av Sekos branscher kan bli medlem i Sekos a-kassa. Du måste även vara folkbokförd i Sverige och vara under 65 år. Tänk på att du inte kan vara medlem i två a-kassor samtidigt.
Vad har Sekos a-kassa för avgift?
Är du medlem i Sekos fackförbund kostar det 148 kronor per månad att vara medlem i a-kassan. Då ingår också fackets inkomstförsäkring. Du som bara är medlem i a-kassan betalar 157 kronor per månad.
Vilken handläggningstid har Sekos a-kassa?
Sekos a-kassa handlägger ärenden i turordning utifrån ankomstdatum. Men det finns flera saker du själv kan göra för att förkorta handläggningstiden, till exempel att skicka in kompletta intyg och handlingar från start och se till att alla personuppgifter är korrekt ifyllda på alla dokument du bifogar.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån

Kort om Seko a-kassa

Sekos a-kassa, a-kassan för Service och Kommunikation, är till för de personer som är anställda inom en av de branscher som är organiserade av fackförbundet Seko. Dessa är närmare bestämt följande branscher: civil, energi, försvar, post, sjöfolk, tele, trafik, vård, eller väg och ban.

Denna a-kassa har 4 kontor här i landet, ett i Stockholm, ett i Göteborg, ett i Sundsvall och ett i Växjö. Man har runt 80 000 medlemmar, och medlemsavgiften per månad ligger på 157 kronor. Är du även medlem i fackförbundet Seko är avgiften något lägre.

Omdömen om Sekos a-kassas a-kassa

Skriv omdöme
Sekos a-kassa har inga omdömen än. Om du har någon erfarenhet av Sekos a-kassa att dela med dig, skriv gärna ett omdöme.
Filip Svensson
Filip Svensson Skribent filip.svensson@a-kassa.se