Vanliga frågor om SMÅA

Hur blir jag medlem i SMÅA?
Du ansöker om inträde direkt på SMÅA:s hemsida. Du behöver e-legitimation, BankID eller Mobilt BankID för att kunna logga in och ansöka.
Hur ansöker jag om ersättning från SMÅA:s a-kassa?
Efter att du har anmält dig som arbetslös på Arbetsförmedlingen din första arbetslösa dag och berättat att du är medlem i SMÅA, skickar a-kassan ut ett informationsbrev till dig. Logga in på Mina sidor och ansök om ersättning. Du behöver en giltig e-legitimation för att använda SMÅA:s digitala tjänster. Varje vecka ska du fylla i en tidrapport i Mina sidor.
Vem kan gå med i SMÅA?
För att bli medlem i SMÅA måste du uppfylla villkoren om arbete inom deras verksamhetsområde, eller ha uppfyllt villkoren när du senast arbetade. SMÅA:s verksamhetsområde omfattar företagare, företagares maka/make och övriga familjemedlemmar som arbetar inom små- och medelstora företag i Sverige. Även anställda föreståndare inom drivmedelshandeln kan bli medlemmar.
Vad har SMÅA för avgift?
SMÅA:s medlemsavgift ligger på 159 kronor per månad. Du kan betala via via pappersfaktura, autogiro eller e-faktura.
Vilken handläggningstid har SMÅA?
SMÅA handlägger ärenden i den ordning de kommer in. Om de behöver fler uppgifter från dig efter att din ansökan blivit behandlad kommer du behöva komplettering, vilket kan förlänga handläggningstiden något. Tänk därför på att vara noga när du läser och fyller i intyg, dokument och formulär innan du skickar in dem till a-kassan.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån

Kort om SMÅA

Småföretagarnas Arbetslöshetskassa, SMÅA, är en a-kassa för de som har småföretag samt deras familjemedlemmar. Man är precis som andra a-kassor reglerade av lagen om arbetslöshetskassor samt lagen om arbetslöshetsförsäkring.

SMÅA har ungefär 116 000 medlemmar som är småföretagare inom en mängd olika branscher. I medlemsavgift betalar man här 159 kronor per månad.

Omdömen om SMÅAs a-kassa

Skriv omdöme
SMÅA har inga omdömen än. Om du har någon erfarenhet av SMÅA att dela med dig, skriv gärna ett omdöme.
Filip Svensson
Filip Svensson Skribent filip.svensson@a-kassa.se