Vanliga frågor om Transports a-kassa

Hur blir jag medlem i Transports a-kassa?
För att ansöka om medlemskap loggar du in med BankID eller Freja eID+ på Transports hemsida. Dina uppgifter hämtas automatiskt så du slipper fylla i namn och adress. Om du byter till Transport från en annan a-kassa hämtas även information om dina tidigare ärenden. Har du ingen e-legitimation kan du skriva ut, fylla i och posta din ansökan till Transports a-kassa.
Hur ansöker jag om ersättning från Transports a-kassa?
Eftersom ersättningen beräknas från dagen du skriver in dig på Arbetsförmedlingen är det viktigt att du gör det direkt. Logga sedan in på Mina sidor på Transports hemsida och skicka in din ansökan om ersättning till a-kassan. När du gjort det ska du även fylla i och skicka in din första tidrapport.
Vem kan gå med i Transports a-kassa?
För att kunna bli medlem i Transports a-kassa måste du arbeta, eller senast ha arbetat, inom någon av Transports branscher eller yrken. Du måste även vara folkbokförd i Sverige och yngre än 66 år.
Vad har Transports a-kassa för avgift?
Medlemsavgiften hos Transports a-kassa ligger i dagsläget på 130 kronor per månad. Du kan betala via autogiro, e-faktura eller inbetalningskort.
Vilken handläggningstid har Transports a-kassa?
Transports a-kassa handlägger ärenden så fort som möjligt, men hur lång tid det tar kan variera från fall till fall. Ju mer noggrann du är när du läser, fyller i och skickar in uppgifter och handlingar till a-kassan, desto snabbare kan de återkomma med ett besked.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån
Din ersättning
(före skatt)
kr/mån

Kort om Transports a-kassa

Transports a-kassa är till för dig som är, eller har varit, anställd inom transportsektorn. Genom att vara medlem i a-kassan har du möjlighet att få arbetslöshetsersättning om du skulle bli arbetslös.

Denna a-kassa har sitt huvudkontor i Stockholm, och har cirka 97 000 medlemmar. Medlemsavgiften ligger på 130 kronor per månad.

Läs mer om Transports a-kassa