Vanliga frågor om Unionens a-kassa

Hur blir jag medlem i Unionens a-kassa?
Du ansöker om medlemskap i Unionens a-kassa genom att fylla i en ansökan om medlemskap på deras hemsida. Om din ansökan kommer in före midnatt den sista i månaden kan du bli medlem från och med den första i samma månad. Du behöver ha e-legitimation, till exempel Mobilt BankID, för att kunna skicka din ansökan på hemsidan. Om du inte har någon e-legitimation kan du ringa Unionen och få hjälp.
Hur ansöker jag om ersättning från Unionens a-kassa?
Du börjar alltid med att anmäla dig som arbetslös hos Arbetsförmedlingen. Sedan loggar du in på Mina sidor på Unionens hemsida och fyller i en ansökan om ersättning. Där finns ytterligare information om vilka steg du ska ta och vilka handlingar du måste skicka in.
Vem kan gå med i Unionens a-kassa?
Både tjänstemän, chefer och företagare kan gå med i Unionens a-kassa, oavsett vilken bransch det gäller. Exempel på yrkesgrupper som kan bli medlemmar är projektledare, administratörer och tekniker, men även kulturarbetare och elitidrottare. Du måste även vara folkbokförd i Sverige och vara under 64 år.
Vad har Unionens a-kassa för avgift?
Medlemsavgiften hos Unionens a-kassa ligger för närvarande på 140 kronor per månad. Du kan betala via autogiro, pappersfaktura eller e-faktura.
Kan egenföretagare gå med i Unionens a-kassa?
Ja, även du som är egenföretagare kan gå med i Unionens a-kassa.

Räkna ut din ersättning vid arbetslöshet

kr/mån
kr/mån

Kort om Unionens a-kassa

Unionens a-kassa är en a-kassa som vänder sig till en stor mängd olika yrken i den privata sektorn. Både tjänstemän, chefer och företagare kan gå med i Unionens a-kassa, oavsett bransch. Exempel på yrkesgrupper som kan bli medlemmar är projektledare, administratörer och tekniker, men även kulturarbetare och elitidrottare.

Unionens a-kassa riktar sig alltså till en bred massa, och den har runt 720 000 medlemmar. Det gör den till en av Sveriges största a-kassor. Medlemsavgiften ligger på 140 kronor i månaden.

Omdömen om Unionens a-kassas a-kassa

Skriv omdöme
Unionens a-kassa har inga omdömen än. Om du har någon erfarenhet av Unionens a-kassa att dela med dig, skriv gärna ett omdöme.
Filip Svensson
Filip Svensson Skribent filip.svensson@a-kassa.se