Alfakassan

Alfakassan är en av få a-kassor i Sverige där vem som helst kan bli medlem oavsett yrkesroll, yrkesområde och anställningsform. Även du som är egen företagare kan gå med i Alfakassan. Idag har Alfakassan cirka 90 000 medlemmar.

Alfakassan är en obunden a-kassa som på regeringens uppdrag även betalar ut ersättning till den som vid arbetslöshet inte är medlem i någon a-kassa. Med obunden menas att Alfakassan är helt fristående från fackförbund och andra intresseorganisationer.

Avgift

130 kr/mån

Gå till Alfakassan

Alfakassans ersättning

Ersättning får du som vid anmälan om arbetslöshet har varit medlem i Alfakassan i minst 12 månader. För att få ersättning från Alfakassan bör du även vara aktivt arbetssökande och ha möjlighet att arbeta minst 3 timmar per dag eller 17 timmar per vecka. Ersättningens storlek beror på hur mycket du arbetade innan du blev arbetslös och din lön under denna period.

Räkna ut ersättning

kr/mån

Teckna inkomstförsäkring för högre ersättning

Företag Max ersättning Max ersättningstid Avgift
Ersättning 68 000 kr/mån Ersättningstid 300 dagar Få offert
Ersättning 80 000 kr/mån Ersättningstid 264 dagar Få offert
Skriv ett omdöme

Omdömen om Alfakassan

Sep 27, 2017
"Skulle kunna bli bättre på engelska"
Det är synd att kommunikationen på engelska inte fungerar så bra. Min fru har engelska som förstaspråk, men kan inte riktigt få fullständig hjälp. De flesta kan bara förklara på svenska.. Annars bra!
Rickard
Sep 27, 2017
"Bra men lite dyrt"
Jättebra hemsida som är lätt att förstår och kanonbra bemötande men lite väl dyr månadsavgift. Hoppas på en sänkning i framtiden!
Katrin

Evelina Grenehed

Skribent

Skriv ditt omdöme
Rubrik
Ditt betyg
Ditt omdöme
Ditt namn
Vänligen fyll i alla fält
Skicka
Stäng rutan