Arbetsmarknad

Arbetsförmedlingen har nyligen kommit ut med en ny app, Arbetsförmedlingen Mina sidor. Appen ska göra det enklare för den som söker arbete att aktivitetsrapportera.

Den nya appen finns i dagsläget endast för Android och iPhone. Rapporteringen sker fortfarande via hemsidan men appen är ett hjälpmedel för att komma ihåg vad man gjort i jobbsökandet.

Arbetsförmedlingens app ska förenkla för arbetssökande

För att den som söker arbete lättare ska kunna aktivitetsrapportera har Arbetsförmedlingen kommit ut med appen Arbetsförmedlingen Mina sidor. Den arbetssökande ska även kunna se vem som är ens arbetsförmedlare. Det ska även gå att hitta kontaktuppgifter.
– Appen gör det lättare att få en tydlig överblick över vad du som arbetssökande har gjort och vad du behöver göra, säger Arbetsförmedlingens Lisa Cajander.
Det den arbetssökande gör i appen är att fylla i vilka jobb man sökt, samt annat man gjort för att få jobb, exempelvis varit på intervjuer eller utbildningar.
– Det förenklar och man kan logga sina aktiviteter löpande istället för att försöka komma ihåg vad som hände för flera veckor sedan.

Aktivitetsrapportering viktig för att få rätt stöd i jobbsökandet

För att få rätt stöd i jakten på ett jobb eller utbildning krävs det att man som arbetssökande aktivitetsrapporterar. Det är även viktigt för att få rätt ersättning från Försäkringskassan eller a-kassan. Själva rapporteringen görs inte i mobilen, däremot blir den ett verktyg att för att komma ihåg vad man gjort.
För att inte glömma bort att rapportera skickar appen även pushnotiser två veckor innan aktivitetsrapporten ska in.

Fler funktioner ska bli tillgängliga i appen

I dagsläget är inte appen tillräckligt utvecklad för att det ska vara möjligt att göra samma saker som på Mina sidor på Arbetsförmedlingens hemsida. Men i takt med att nya funktioner utvecklas kommer dessa läggas till i appen.
Arbetsförmedlingen har valt att prioritera de funktioner som de inskrivna använder mest. Men en funktion som snart kommer införas är möjligheten att göra frånvaroanmälan.