Arbetsmarknad

Landskrona och Malmö har visats vara de två kommuner med högst arbetslöshet i Sverige. Även om det för tillfället är dessa kommuner som ”leder” i arbetslöshet kan det snabbt komma att ändras. Att vara medlem i en a-kassa är det mest effektiva skyddet mot arbetslöshet. Särskilt eftersom det är svårt att veta när det kan inträffa.

Arbetslöshet kommer ofta oväntat

Anledningen till den höga arbetslösheten i nuläget kan vara att det för närvarande är många som har vistats en kortare tid i Sverige och att dessa nu börjar komma in i arbetslivet. Det kan med andra ord vara en helt annan situation i Malmö och Landskrona inom några få år.
Oavsett vilken kommun du bor i så beror långvarig arbetslöshet främst på utbildningsnivå. För den som redan har en utbildning och tidigare jobbat kan skälen till arbetslöshet dock vara exempelvis att företaget går i konkurs eller liknande. För dessa är a-kassan en mycket värdefull investering. Särskilt för de som varit på samma arbetsplats länge och får svårt att hitta en ny anställning.

A-kassa är ett effektivt skydd

För dig som för närvarande arbetar men som är rädd för att förlora din anställning till följd av hårdare konkurrens eller arbetsbrist kan det vara klokt att gå med i en a-kassa. Det fungerar som ett skydd för dig som förlorat din anställning. Vill du bli medlem bör du börja med att se vilken a-kassa du ska välja.

Tips! För många kan a-kassan verkar krånglig. Nu för tiden är dessa oftast väldigt moderna och det är enkelt att ansöka om ersättning och få hjälp med arbetsrelaterade frågor.

Många kan tycka att a-kassan är något förvirrande eftersom det finns flera alternativ för olika yrkesgrupper och liknande men det är idag lätt att hitta det bästa alternativet för dig. Genom a-kassan kan du känna dig tryggare i din arbetssituation och fokusera på ditt arbete istället för att tänka på vad du ska göra om du förlorar jobbet.