Kan man betala a-kassan med autogiro?

Ja, de flesta a-kassor kan du betala med autogiro. Det gör du enklast genom att skicka in en anmälan om autogiro direkt till din a-kassa. Genom att betala a-kassan med autogiro kommer du delvis spara in pengar på fakturaavgift och du riskerar inte att glömma bort att betala medlemsavgiften.

Ditt medlemskap upphör om du inte betalar

Om du skulle missa att betala din a-kassa finns det risk att ditt medlemskap upphör, och då kommer du behöva genomgå en ny kvalifikationstid innan du har rätt till ersättning från a-kassan. Detta sker inte förrän efter 3 månader av uteblivna betalningar men med autogiro slipper du oroa dig för att det ska hända.

Betala med autogiro och minska kostnader

De flesta a-kassor har oerhört låg månadsavgift jämfört med den ekonomiska trygghet a-kassan ger dig vid eventuell arbetslöshet. Att betala fakturor med autogiro är ett bra sätt att spara in på onödiga utgifter så att du istället kan lägga pengar på något betydelsefullt och viktigt, så som ett medlemskap i en a-kassa.

Exempel: En fakturaavgift är i dagsläget på cirka 45 kr per faktura. Ett vanligt hushåll har generellt minst 3 fakturor i månaden som exempelvis faktura för mobilabonnemang, bredband och elräkning. Genom att skaffa autogiro på dessa 3 abonnemang sparar du cirka 135 kronor, vilket ungefär motsvarar en månadsavgift för ett medlemskap i en a-kassa.

Med tanke på att du vid arbetslöshet kan få ut upp till 80 % av din tidigare lön i 300 ersättningsdagar (eventuellt längre om du har barn under 18) är det en nyttig investering som knappt märks i din plånbok.